roald-dahl

Роалд Дал

Роалд Дал е еден од најпознатите писатели за деца. Неговите книги се безвременски и милиони деца и многу генерации пораснаа со неговите книги и со екранизациите на неговите книги, како „Матилда“, „Големиот добар џин (ГДЏ)“, „Чарли и фабриката за чоколади“ .

1 book by this author: