robert-fulghum

Роберт Фулгам

Кога го прашуваат со што се занимава, Роберт Фулгам обично одговара дека е филозоф, и објаснува дека најмногу сака да размислува за обичните и секојдневните работи и тие свои мисли да ги подели со другите пишувајќи, цртајќи или разговарајќи, во зависност од тоа што му се чини посоодветно. Во животот работел многу нешта: бил каубој (вистински), пејач на традиционални песни, трговски патник за ИБМ, професионален уметник, свештеник, бармен, учител по цртање и сликање, и татко. Живее со сопругата во Сиетл, на брод што го уредиле за трајно живеење.

1 книга од овој автор: