roddy-doyle

Роди Дојл

Роди Дојл е автор на бестселерот на Њујорк тајмс, Ѕвездата што се вика Хенри, прв дел од трилогијата за историјата на Ирска, како и на романите Педи Кларк ха-ха-ха и Комитментс, за коj ја доби наградата Букер. Неговиот роман за деца Ровер го спасува Божик ја продолжува авантурата на Ровер и семејството Мекови. Чичко Дојл живее со својата жена и трите деца во Даблин, Ирска.

0 книги од овој автор.