rumena-buzharovska

Румена Бужаровска

Румена Бужаровска е родена во 1981 г. во Скопје. Предава американска литература на Филолошкиот факултет во Скопје и се занимава со книжевен превод. Авторка е на студија за хуморот во книжевноста За смешното: теориите на хуморот низ призмата на расказот (Блесок, 2012), како и две збирки раскази: Чкртки (Или-или, 2007) и Осмица (Блесок, 2010).

4 books by this author: