samuel-bjork

Самуел Бјорк

Самуел Бјорк (1969) е псевдоним на норвешкиот романописец, драмски писател и музичар кантавтор, Фроде Сандер Ојен. Како самоук уметник што ретко е присутен во медиумите, зад себе има шест студиски албуми, пет драми, различни визуелни дела, а го преведувал и Шекспир. Своето книжевно деби го направил како драмски автор, а потоа продолжил како романописец. Го споредуваат со великаните на крими-жанрот, Стиг Ларсон и Ју Несбе.

3 books by this author: