sanja-mihajlovikj-kostadinovska

Сања Михајловиќ-Костадиновска

Сања Михајловиќ-Костадиновска е родена во 1982 во Скопје. Доцент е по шпанска книжевност на Катедрата за романски јазици и книжевност при Филолошкиот факултет „Блаже Конески“. Докторирала на Универзитетот Комплутенсе во Мадрид. Активно се занимава со превод и пишување на прозни дела. Добитничка е на повеќе награди за кратки раскази, како и наградата за најдобар дебитантски прозен ракопис „Новите“ за 2015 што ја доделува издавачката куќа „Темплум“.

1 book by this author: