sarah-vaughan

Сара Вон

Сара Вон (Sarah Vaughan) студирала англиски на Оксфорд и по дипломирањето започнала да работи како новинарка. За весникот Гардијан работела единаесет години. Ја напуштила постојаната работа, станала фриленсер и започнала со пишување белетристика. Со британски и американски издавачи објавила три романи: The Art Of Baking Blind и The Farm at the Edge of the World кои се објавени во 2016 година додека романот Анатомија на скандалот (Anatomy of a Scandal) е објавен во Велика Британија и САД и преведен е во повеќе од дваесет земји. Овој ромамн набргу стана светски бестселер.

Сара Вон е една од најпродаваните авторки, а филмуваната серија на „Анатомија на скандалот“ е број еден на Нетфликс.

1 book by this author: