scott-peck

Скот Пек

Морган Скот Пек (1936-2005) бил американски психијатар и најпродаван автор, кој ја напишал книгата „Патот по кој поретко се оди“, објавена во 1978.

Пек работел во адмистративните служби на владата во текот на неговата кариера како психијатар.

Неговата прва и најпродавана книга „Патот по кој поретко се оди“ била продадена во повеќе од 10 милиони копии. Делата на Пек ги содржат неговите искуства од приватната психијатриска пракса со истакнати религиозни погледи.

Еден од неговите погледи бил дека луѓето коишто се злобни попрво би ги нападнале другите отколку да се соочат со нивните сопствени неуспеси.

1 book by this author: