shari-lapena

Шари Лапена

Шари Лапена е родена во 1960 година, во Канада. Пред да почне посериозно да се занимава со пишување работела како адвокат и како наставничка по англиски јазик. Нејзиниот прв трилер Двојката од соседството беше најпродавано дело според Њујорк тајмс и стана глобален бестселер.

Ги има објавено романите Кога работите ќе се разлетаат, во 2008 година, и Економија на среќата, во 2011 година. Во 2017 година излезе нејзниот втор трилер Туѓинец во куќата.


Со својот стил на раскажување Шари Лапена мајсторски ја пренесува неизвесноста на настаните и го држи читателот во возбудлива напнатост до последната страница.

3 books by this author: