stephen-hawking

Стивен Хокинг

Стивен Вилијам Хокинг (8 јануари 1942 - 14 март 2018) — англиски теориски физичар и космолог чии научни книги и јавни појавувања го направија академски позната личност. Бил почесен пријател на кралското друштво на уметности, доживотен член на папската академија на науките и во 2009 е награден со претседателски медал на слободата, највисоката цивилна награда во САД.

2 books by this author: