suzanne-redfearn

Сузан Редферн

Сузан Редферн е американска авторка позната по бестселерите „Нани, нани, бебенце“, „Необичен живот“, „Во еден миг“, „Хадли и Грејс“, „Талиесин – Избор/Судбина“, прва книга од најавената трилогија „Талиесин“. Редферн живее во Калифорнија уште од 15 години. Завршила Политехнички универзитет. Работела како копирајтер, менаџер за маркетинг, графички дизајнер, а денес е архитект за домување и комерцијални објекти. Заедно со сопругот е сопственик на два ресторана на Лагуна Бич. Во својот роден град е избрана за амбасадор на литературната сцена, со цел да го шири влијанието на пишаниот збор. Во книжевноста дебитира во 2013 година, веднаш го привлекува вниманието на читателите на критиката и добива повеќе награди и признанија. Нејзините книги долго време остануваат на листите на најпродавани книги на Амазон и Гудридс.

1 book by this author: