tracy-chevalier

Трејси Шевалие

ТРЕЈСИ ШЕВАЛИЕ пораснала во Вашингтон, во округот Колумбија. Се преселила во Англија во 1984 г. и неколку години работела како уредник на документацијата во една издавачка куќа. Дипломирала креативно пишување на Универзитетот на Источна Англија во 1994 г. Нејзиниот прв роман, Девствено сино, во 1997 г. влегол во изборот за Талент на годината. Живее во Лондон со сопругот и синот.

1 book by this author: