vane-kosturanov

Ване Костуранов

Ване Костуранов е сликар и илустратор, роден 1979 година во Струмица. Активно се занимава со сликарство дваесетина години. Учествувал на повеќе групни изложби, а одржал и 12 самостојни.

Ване Костуранов е автор и на сликовниците „Sвездено дете“ и „Девојче и мече“, кои се добитници на први награди за најдобро ликовно-графички уредено издание, на Саемот на книгата во Скопје во 2018 и 2019 година.

2 books by this author: