vladimir-arsenijevic

Владимир Арсениевиќ

Владимир Арсенијевиќ е роден 1965 год. Во Пула. Живее и работи како писател во Белград и е еден од најпознатите претставници на младата, алтернативна, прогресивна српска литературна сцена. Од 2000 до 2007 год. ја водеше белградската издавачка куќа ,,Ренде“, потоа се префрли во загрепската издавачка куќа ,,ВБЗ“, каде што е одговорен за претставништвото во Белград. Во 1994 год. Владимир Арсенијевиќ го објавува својот прв роман ,,У потпалубљу“, првиот дел од тетралогијата ,,Cloaca Maxima“, за којшто ја доби наградата од ,,НИН“ и беше преведен на повеќе од дваесет јазици.

1 book by this author: