yew-kam-keong

Ју Кам Кеонг

Д-р ЈКК (Ју Кам Кеонг, доктор по науки) е признат специјалист на подрачјето на креативноста, некогашен меѓународен советник за креативност за Лего, како и член на Менса. Го опишуваат како енергичен говорник, провокативен отворач на умот, забавен и секогаш насмеан гуру, мајсторски раскажувач и автор на бестселери, и тоа сè во едно. Сето тоа, здружено со широко меѓународно експонирање и разновидно работно искуство, му овозможува добро поврзување со аудиториумот и читателите. Д-р ЈКК држи говори на зададена тема, води семинари за креативни и деловни иновации и помага на седниците за решавање на проблемите и генерирање на идеите во корпорациите, јавните, стручните и деловните организации.

Женет е и има четири деца. Постојано е во потрага по нови и предизвикувачки искуства, живее авантуристички, што вклучува спортско падобранство, нуркање, планинарење, скијање на вода и сплаварење на брзаци.

1 книга од овој автор: