Азбука

Издавач: Едука Мак

ISBN: 97860084737643

Година на издавање: 2019

Димензии: 200x140

Нема на залиха

Краток опис

Дидактичка игра наменета за деца од 3 до 7 години. Целта е описменување низ игра по принципот „од полесно кон потешко“ и „од познато кон непознато“Испишувањето на зборови е резултат на пронаоѓањето на две идентични сликички. Содржи 31 двострана картичка (поим / слика од тој поим), 54 двострани картички (поим и почетна голема буква / слика со големата буква и истата мала буква). Елементите се двострано каширани лепенки.

Детето многу бргу ќе ја прифати самостојно играта, затоа што самата постапка е на негово ниво, многу едноставна. Од друга страна, вниманието ќе му го задржи новината што му е позната, а тоа е испишување збор. Детето ќе го разбере читањето дури тогаш кога ќе успее зборот да го подели на букви, што е обратна постапка од досега видените, ама затоа е значително поефикасен. Откако ќе ја сфати суштината на играта, детето со помош на картичките со букви ќе може да испишува зборови по свој избор. 

--unknown--

-- непознат автор --

Непознат автор...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил