Ден за одмазда

Издавач: ПАБЛИШЕР

ISBN: 9786084892694

Година на издавање: 2021

Корица: softcover

На залиха
As low as 250  ден.
На залиха
На залиха

Краток опис

Природата на човекот е таква, и стотина пати да падне, ќе се обиде повторно да се исправи.

„Ден за одмазда“ отвора низа судбински прашања во трагичниот живот на луѓето соочени со крупни општествени промени. Под постојан удар на силни морални дилеми, тие во своето минато не можат да видат ништо повеќе од движење кое завршува на слеп колосек. Затскриени во немоќта кон предрасудите и верноста кон животните убедувања за тоа каде е границата на вистината, најчесто не можат да најдат храброст да ја прифатат и така да се осознаат себеси.

Губејќи го работното место и семејството, главниот лик Илија Гавровски-Ѕидарот се заплеткува во лаги, измами и предавства, кои само го намножуваат злото на кое единствено може да му се спротивстави едноставната и чиста човечка суштина. Начинот на кој го бара излезот од круговите на пеколот создава простор за неочекувани средби, но пред сè, за конфликти и недоразбирања што внесуваат драматика и го продлабочуваат неспокојот. Но, сепак, во тој бесмислен круг на животот блеснува и понекоја светла точка и искра на надеж.

ivica-chelikovikj

Ивица Челиковиќ

Ивица Челиковиќ e роден во 1962 година во Скопје, каде завршил Интердисциплинарни студии по новинарство. Студирал на Институтот за новинарство и масовни комуникации во Гетеборг во Шведска, каде што жив...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил