Исповеди на еден Психотичен Ум

Издавач: Издавачки центар ТРИ

ISBN: 978-608-230-421-2

Година на издавање: 2016

Димензии: 125/195

На залиха
As low as 199  ден.
На залиха
На залиха

Краток опис

Три приказни три главни ликови еден крај.

Исповеди на еден Психотичен Ум е роман-збирка кој во себе содржи различни раскази поврзани преку еден неконвенционален заеднички крај. Приказната вклучува ликови во кои се претставени трите различни лица на еден човек, предмет на анализа на една млада девојка која го листа дневникот на својот дедо обидувајќи се да открие кој навистина бил тој.

Исповеди на еден Психотичен Ум е слика на младите, урбани луѓе кои се во потрага по своето место во новото динамично општество во кое правилата и вредностите се во голема мера разнишани.

„Со емоционално мотивираните вулгаризми, Ристевски можеби по малку наликува на извонредниот Чарлс Буковски или, поточно, по начинот на пишување, Ристевски е некаде на средина помеѓу условно вулгарната непосредност на Буковски и живиот, разговорен јазик на раскажувачот Рејмон Карвер.“ Проф. д-р Драги Михајловски

vladimir-ristevski

Владимир Ристевски

Владимир Ристевски е роден во 1984 г. во Скопје, каде завршува на Катедрата за англиски јазик и книжевност при Филолошкиот факултет „Блаже Конески“. Тој е долгогодишен преведувач/толкувач по англиск...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил