Експеримент

Издавач: Издавачки центар ТРИ

ISBN: 978-608-230-307-9

Година на издавање: 2015

Димензии: 120/200

На залиха
As low as 1  ден.
На залиха
На залиха

Краток опис

Таа е упорна жена која сака да се пронајде себеси и која ја брани сопствената слобода. Тој е мудар маж кој живее во согласност со Сократовато „Знам дека ништо не знам“. Што ќе произлезе од нивниот експеримент?Таа е упорна жена која сака да се пронајде себеси и која ја брани сопствената слобода. Тој е мудар маж кој живее во согласност со Сократовато „Знам дека ништо не знам“. Што ќе произлезе од нивниот експеримент? Пишуван како своевиден роман на тек на свеста, Експеримент е уникатно книжевно доживување. Специфичен и невообичаен по својата структура, тој е двобој на двајца љубовници кои ги вкрстуваат перата и преку својата приказна создаваат една заедничка. Запишувајќи го текот на мислите врз белата хартија, тие всушност прават истражување на длабочините на човековата душа и на повеќеслојноста на еротската љубов. Низ фрагменти и приказни во кои се преплетуваат множество необични ликови – од Исус Христос до Силвија Плат, Тој и Таа – протагонистите на овој необичен роман – ја раскажуваат љубовта меѓу жената и мажот – сопствената, но и онаа во која секој може да се препознае.

myrto-azina-chronides

Мирто Азина Хрониди

Мирто Азина Хрониди е родена во Никозија. Од рана возраст пројавува интерес за книжевноста. Има освоено голем број први награди за поезија и за проза на литературните натпревари на Секипарската гимн...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил