Бигор шарпланинецот

Издавач: Издавачки центар ТРИ

ISBN: 9786082309286

Број на страници: 140

Димензии: 21cm

Корица: softcover

Нема на залиха

Краток опис

Не познавам ниту еден автор кој со зборовите може да ги долови глетките и со таква сила да ги оживее емоциите – да нѐ маѓепса и целосно да нѐ опчини – како што тоа го прави Ферид Мухиќ. Книгата зборува за пријателството и посветеноста, при што и авторот и шарпланинецот Бигор покажуваат еднаква верност станувајќи си еден на друг чувар, заштитник – поткрепа!

Д-р Марија Дун, профeсорка на Универзитетот во Питсбург

Трогателна сага за нераскинливата поврзаност меѓу човекот и песот, која спонтано прераснува во метафизичка ода на пријателството и неговата трансцендентна димензија, изземена од неумоливиот тек на времето – за да му ја подари на физичкиот свет есенцијалната состојка што самиот е конститутивно неспособен да ја изнедри, а без која „животот не е вреден за живеење“!

Д-р Ана Димишковска, професорка на Филозофскиот факултет во Скопје

ferid-muhikj

Ферид Мухиќ

Филозоф, планинар, поет. Професор по филозофија на Филозофскиот факултет во Скопје, во пензија. Емеритус професор на Меѓународниот балкански универзитет (International Balkan University), Скопје. Ка...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил