Војници со гумени чизми

Издавач: Издавачки центар ТРИ

ISBN: 978-608-230-486-1

Година на издавање: 2017

Димензии: 125/195

На залиха
As low as 250  ден.
На залиха
На залиха

Краток опис

Војници со гумени чизми е драматична и страсна приказна за копнежот и љубовта за растењето и пронаоѓањето на својот животен пат.

Современ роман-потсетник на едно бурно време во кое заедно со големата држава се распаѓаа и многу семејства и надежи, кога се бришеа границите меѓу чувствата и разумот, меѓу реалноста и човечките сништа.

Браќата Васил и Столе се само едни од многуте кои не успеваат да се приспособат кон новите околности. Приказната за нивните соништа и разочарувања лесно го внесуваат читателот во еден магичен свет во кој патувањето низ времето е начин да се долови нивниот живот од една поинаква перспектива. Едниот страстен и немирен, другиот спокоен и разумен, секој на свој начин се соочува со своите демони. И токму кога се чини дека си ги средуваат работите и наоѓаат прибежиште во љубовта, над нив се надвиснуваат нови закани...

 

ivica-chelikovikj

Ивица Челиковиќ

Ивица Челиковиќ e роден во 1962 година во Скопје, каде завршил Интердисциплинарни студии по новинарство. Студирал на Институтот за новинарство и масовни комуникации во Гетеборг во Шведска, каде што жив...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил