Царицата Романова

Издавач: КУЛТУРА

ISBN: 9786082620008

На залиха
As low as 550  ден.
На залиха
На залиха

Краток опис

Дури и зад престолот може да владее жена.


Приказна раскажана од мајката на Русија, последната Мајка Царица. Историски автентичен роман за животот на Марија Фјодоровна, еден од најзначајните женски ликови во царска Русија, која е сведок на трагичниот крај на царската лоза на Романови.


На, речиси, деветнаесет години, ветриштата на судбината ќе ја однесат Мини во Русија, откако нејзината сестра Аликс станува дел од Англиското кралство, како снаа на Кралицата Викторија. Мини го добива своето православно име Марија Фјодоровна по склучувањето на царскиот брак со еден од Романови. Таа никогаш не заборава која е, но љубовта која ја чувствува кон Русија е, речиси, идентична со мајчинската љубов.


По смртта на нејзиниот сопруг, нејзиниот син Николај го започнува своето владеење, под будното око на неговата сопруга Александра, заслепена од влијанието на Распутин. Незапирливиот бран на Болшевичката револу ција конечно го става крајот на царското владеење со Русија. Така Марија ќе биде сведок на крајот на царска Русија и ќе се соочи со најопасниот предизвик и со најголе мата болка за една мајка, за Мајката Царица.


Приказна за сите предизвици со кои се соочуваат само од Бога избраните да владеат.

c-w-gortner

К. В. Гортнер

К. В. Гортнер има диплома по Културолошки студии за пишување дела со историски осврт од „New College“ во Калифорнија. Тој е меѓународно реномиран и најпродаваниот автор на „Марлен“, „Ватиканската принц...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил