Последниот чај

Издавач: Издавачки центар ТРИ

ISBN: 9786084577577

Година на издавање: 2010

Број на страници: 320

Димензии: 125x195

Корица: softcover

На залиха
As low as 199  ден.
На залиха
На залиха

Краток опис

Од далеку ли доаѓате? ме прашува.
- Не од блиску од многу блиску.
Сомничаво ја ниша главата. Со авион не се доаѓа од близу сака да каже ама премолчува.
- Долго ли бевте на пат?
- Не бев на пат.
- Туку… - Бев дома.
- А сега кај одите?
- Дома.
- Ништо не разбирам вели подналутено и гласно ја пушта музиката.

Спакувај се и замини! Каде? Што е можно подалеку. Зошто? За да дознаеш. Што? Не прашувај. Одважи се и тргни! Можеш ли!? Ако може жената од Последниот чај можеш и ти. Препушти ѝ се да те одведе до Тара, Елена, Савита, Џиду, Тарун, Самир... до самиот тебе. Последниот чај ги отвора нашите сопствени приказни. Нè охрабрува да се соочиме со нив и да ги прифатиме такви какви што се, убави или грди, сеедно.

Ова е роман во кој понекогаш и една единствена реченица е голема приказна врз која се останува долго време. Толку долго колку што е потребно таа да се спои со личната приказна на оној што ја чита. Сочувствителен. Љубовен. Нежен, а цврст. Меко што зборува за груби болки и вистини, покажувајќи како се исцелуваат и претвораат во спокојство.

vinka-sazdova

Винка Саздова

Винка Саздова е родена на 10 август 1956 година, во Стрезовце, Република Македонија. Има завршено Филозофски факултет во Скопје, на Катедрата по психологија. Била новинар во Културната редакција на ...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил