Тепачки клуб

Издавач: Издавачки центар ТРИ

Година на издавање: 2008

Димензии: 140X205

Нема на залиха

Краток опис

Апокалиптично напната комедија на хоророт да те извади од такт...Со киселинска јаснотија на Тепачки клуб му успева да ти го направи она што само страшните книги го можат – ни кажува: еве вака живееме. Можеби нашата генерација конечно си го нашла својот Дон Делило. Bret Easton Ellis

Секој викенд, во подруми и на пракинзи низ целата државата, млади дечки со фини канцелариски работни места и отсутни татковци ги соблекуваат чевлите и кошулите и се тепаат со голи раце додека ги држи снага. Па си се враќаат на работа со помодрени очи, расклатени заби и чувство дека сè им е околу малиот прст. Тепачки клуб е измислица на Тајлер Дурден, кинооператор, келнер и мрачен, анархичен гениј. А тоа е самоп почеток на неговите планови за одмазда кон свет во кој групите за поддршка на болни од рак се последно прибежиште на човечка топлина.З

астрашувачко ролер-костер читање кое брзо излегува од контрола. Романот првенец на Паленик звучи како современ Франц Кафка од Њујорк прочешлан од Пол Остер. Вечерта која тргнува како брутална тепачка со голи раце одеднаш се претвора во застрашувачко апокалиптично движење... Вознемирувачки прекрасно.Big Issue

Брз, остар и див, прогонувачкиот и фрапамтно оригинален американски урбан кошмар е најимпресивниот меѓу фикциските првенчиња што можат да ми паднат на памет наназад со години. Glasgow Herald

chuck-palahniuk

Чак Паленик

Obsecro te, mea vita scribere......

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил