Умешноста на војувањето

Издавач: Издавачки центар ТРИ

ISBN: 9786082305868

Година на издавање: 2018

Димензии: 125/195

На залиха
As low as 250  ден.
На залиха
На залиха

Краток опис

Напишана пред повеќе од 2 000 години од еден мистериозен војник-филозоф, „Умешноста на војувањето“ е една од најценетите и највлијателни книги за воените стратегии. Применувани од војсководците од дамнешни времиња, сознанијата на Сун Цу засновани врз кинеската воена мисла и денес нашироко се користат, и тоа не само во војувањето туку и во политиката, бизнисот и секојдневниот живот.

Како студија за составот на организациите што се наоѓаат во војна, „Умешноста на војувањето“ може да се примени на секаков вид натпреварувања и битки – од интерперсонални до интернационални. Нејзината цел е да се издвојува победа без борба, да се стекне моќ што не може да биде совладана од противниците, а која ќе се темели врз сфаќањата за физиката, политиката и психологијата на конфликтите. „Најдобро е да се победи без борба“, велел Сун Цу. Според него, војната и животот се случуваат истовремено.

„Оваа книга не содржи ниту една застарена максима или нејасно упатство. Совладајте ги нејзините начела и можете слободно да заборавите на современите книги за менаџмент“. Њузвик

sun-tzu

Сун Цу

Obsecro te, mea vita scribere......

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил