Црна и сребрена

Издавач: ПАБЛИШЕР

ISBN: 978-608-4569-38-1

Година на издавање: 2016

Димензии: 140/205

На залиха
As low as 199  ден.
На залиха
На залиха

Краток опис

Третиот роман на Паоло Џордано Црна и сребрена раскажува за интимниот живот на едно модерно младо италијанско семејство кое доживува криза по смртта на старата помошничка и дадилка на детенцето на семејството. Госпоѓа А. е повеќе од домашна помошничка таа е стожер на семејството единствениот сведок на врската што ги спојува.

Црна и сребрена е меланхолична љубовна приказна, раскажана со префинет и интимен јазик и – за првпат во творештвото на авторот – во прво лице. Џордано се сосредоточува на надворешните подробности, меѓутоа ги користи за да ги долови со нив внатрешните светови на своите ликови, нивните заемни односи или стравови. Кога семејството ќе ја загуби госпоѓа А., ненадејно чувствува празнина што не може да се пополни. Но младата двојка допрва треба да согледа дека нејзината сила веќе е дел од нив.

paolo-giordano

Паоло Џордано

Паоло Џордано е роден во 1982 година во Торино, Италија. Дипломирал физика на Универзитетот во Торино, а на истиот универзитет и докторирал во областа теориска физика во 2010 година. Со пишување поч...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил