Еретички писма

Издавач: Издавачки центар ТРИ

ISBN: 978-608-230-569-1

Година на издавање: 2018

Димензии: 125/195

На залиха
As low as 250  ден.
На залиха
На залиха

Краток опис

Еретички писма од Стефан Марковски е софистициран роман што целосно ги исполнува критериумите на нашата современост имено барањата на современата читачка публика жедна за дела во кои ќе одгатне дел од тајните во себеси од меѓупросторот меѓу духот и телото меѓу нежноста и грубоста и од меѓувремето меѓу стварноста и фикцијата меѓу желбата и остварбата.

Во романот основно се отсликува социјалниот живот на главниот јунак во окружие што не обезбедува пристојна егзистенција, и кое посега по криминал заради криминал, според принципот уметност заради уметност, заради криминалното не толку во себеси колку во другите, заради уметничкото колку во нас толку и во другите, заради емпатијата, во услови во кои уништувањето други е единствен пат за нагорнини по општествено-економските скалила.

Роман што претставува пресвртнички чин во тековите на новата македонска проза.

stefan-markovski

Стефан Марковски

Стефан Марковски (роден во Гевгелија, 01.12.1990) е современ македонски писател. Дипломирал на Катедрата за општа и компаративна книжевност при Филолошкиот факултет „Блаже Конески“, а потоа и на Фил...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил