Дневникот на едно шмокле

Издавач: Издавачки центар ТРИ

ISBN: 978-608-230-644-5

Година на издавање: 2019

Димензии: 140/210

Нема на залиха

Краток опис

Еден ден ќе станам славен ама сега засега сум заглавен во основно школо со еден куп морони.

Не е лесно да си дете. А тоа најдобро го знае Грег Хефли, кој сега е шесто одделение во училиште во кое малите и слаби деца ги делат ходниците со деца кои се повисоки, позлобни и кои веќе се бричат.

Во Дневникот на едно шмолке, авторот и илустратор Џеф Кини нè запознава со еден неверојатен херој. Како што вели Грег во својот дневник: Така што немојте да очекувате многу-многу да се лигавам: „драг дневнику“ ова, „драг дневнику“ она...

А ние имаме среќа да уживаме во многу неочекувани и смешни ситуации, зашто она што Грег Хефли вели дека нема да го направи и она што всушност го прави се две многу различни работи.

jeff-kinney

Џеф Кини

Џеф Кини е развивач и дизајнер на онлајн игри и најпродаван автор на Њујорк тајмс. Во 2009 година списанието ТаJмс го прогласи за еден од стоте највлијателни луѓе во светот. Пораснал во Вашингтон, а...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил