Човекот и неговите симболи

Издавач: Издавачки центар ТРИ

ISBN: 9786082307459

Година на издавање: 2021

Број на страници: 320

Димензии: 20 cm

Корица: softcover

На залиха
As low as 650  ден.
На залиха
На залиха

Краток опис

Непротолкуваниот сон е како неотворено писмо.

Современиот човек е слеп пред фактот дека сè што е рационално е овозможено од моќта на несвесното, кое е навидум надвор од неговата контрола. Оваа книга ја покажува функцијата на соновите, нивното психолошко значење во секојдневните искуства и симболичното значење на уметноста. Повеќе од 500 илустрации го комплетираат текстот и го прават неповторлив.

Карл Густав Јунг е еден од најголемите психијатри на сите времиња и еден од највлијателните современи мислители. Неговата цел, а и целта на оваа книга, е да ни помогне да се спознаеме себеси преку декодирање на пораките на несвесното. На тој начин секој може да проникне во нивната смисла и да ја искористи за приближување до идеалот на исполнет и среќен живот.

carl-gustav-jung

Карл Густав Јунг

Карл Густав Јунг (1875 – 1961) е една од најзначајните фигури во областа на современата психологија и психијатрија, основач на аналитичката психологија. Неговите концепти, освен во медицината, имаат...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил