Ехо на слободата

Издавач: Издавачки центар ТРИ

ISBN: 978-608-230-566-0

Година на издавање: 2018

Димензии: 160/240

На залиха
As low as 199  ден.
На залиха
На залиха

Краток опис

Ехото доаѓа длабоко однатре и како ефектот на пеперутката стигнува до другиот крај на светот каде некој непознат човек читајќи ги твоите зборови ќе се препознае во нив. На пеперутката ѝ требаат крилјата за да го постигне ефектот на преносливост но зар човекот ги нема? Крилјата на човекот се неговите мисли и зборови. Можеш да ги рашириш до каде што сака твоето срце и до каде што ти дозволува твојата храброст. На крајот сè се сведува на тоа:
Умееш ли да сонуваш за подобар свет?
Умееш ли да леташ високо над произаичното и медиокритетско секојдневје?
Умееш ли да веруваш во луѓето?
Умееш ли да им го отвориш срцето за тие да ти ги отворат своите најинтимни мисли?
Умееш ли да го отвориш умот за да ги видиш нивните добри страни?
Умееш ли да бидеш активен слушател за да го чуеш ехото на слободата?

Слободата е МОЖАМ. Слободата е ЖЕЛБА. Слободата е ЉУБОВ.

Интервјуто е повеќе од занает. Тоа е состојба на духот.

Ана Јовковска

 

ana-jovkovska

Ана Јовковска

Ана Јовковска е новинарка, колумнистка, ТВ-водителка, специјалист за односи со јавност и промоција, тренер за комуникациски вештинии личен и професионален развој, активистка и хуманистка. Авторка и ...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил