Избрани драми 2

Издавач: КСЦ

ISBN: 9786084850823

Година на издавање: 2021

Број на страници: 388

Димензии: 125/195

Корица: softcover

Нема на залиха

Краток опис

Горан Стефановски, големиот мајстор на македонската драма и во овие свои дела ( „Јане Задрогаз“, „Чернодрински се враќа дома“, „ Ex-Yu“ и „ Казабалкан“) зборува за потребата да се создаде сопствена голема нарација, да се раскаже за себе и за „своите“. да се потврди јаството, традицијата, да се определи својот колективитет ( без оглед дали станува збор за етнос или помала група) како битен во минатото, сегашноста и, се разбира, во иднината.

goran-stefanovski

Горан Стефановски

Горан Стефановски е роден во Битола во 1952. Завршува Филолошки факултет во Скопје, на катедрата зс англиски јазик и книжевност. Студира драматургија на театарската академија на Универзитетот во Бел...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил