Како да се сака

Издавач: Издавачки центар ТРИ

ISBN: 978-608-230-410-6

Година на издавање: 2016

Димензии: 140/210

Нема на залиха

Краток опис

Што е љубовта?

Во своето длабоко, провокативно дело, Ошо – еден од најреволуционерните мислители на своето време – ги предизвикува традиционалните сфаќања и ни ја отвора можноста за една природна љубов, ослободена од посесивност и љубомора. Со својата карактеристична мудрост, благиот хумор и разбирањето, Ошо нè поттикнува да му се спротивставиме на магичниот круг на нездрави врски што го создаваме учејќи од другите и одново да го откриеме значењето на љубовта во себе.

Одговарајќи на најчестите прашања, Ошо ги споделува своите нови начини за сакање кои ќе нè научат да го победиме стравот од самотија, да се ослободиме од очекувања, правила и барања, да сакаме без зависност, да го победиме своето его за да ѝ се предадеме целосно на љубовта, да бидеме целосно присутни во врската, да станеме животен сопатник крај кој другиот ќе продолжи да се развива, да го одржуваме пламенот на љубовта.

Како да се сака нè инспирира одново да ѝ ги отвориме вратите на љубовта и да ја доживееме радоста на споделувањето.

osho

Ошо

Учењето на Ошо им пркоси на сите категоризации. Илјадниците предавања што ги одржал ги покриваат сите теми, од индивидуалната потрага по смислата до жешките општествени и политички прашања со кои се...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил