Како да станете ефективен лидер

Издавач: Издавачки центар ТРИ

ISBN: 9786082307541

Година на издавање: 2021

Број на страници: 186

Димензии: 21 cm

Корица: softcover

На залиха
As low as 225  ден. Regular Price 320  ден.  -95  ден.
На залиха
На залиха

Краток опис

Најважното нешто што го поседува една компанија се нејзините луѓе.

Ако се стремите кон успех во работата и кариерата, треба да воспоставите рамнотежа меѓу лидерството и менаџирањето. Научете како да ги препознаете и искористите предностите на својот лидерски стил за да ги постигнете најдобрите резултати – за себе и за вашата организација. Откријте ги тајните на успешните луѓе:

• Која е суштината на лидерството и менаџирањето?
• Како да ги најдете и вработите најдобрите луѓе?
• Како да ги мотивирате вработените, а притоа да останат одговорни?
• Како може да се постигнат лесно менаџирање и високи резултати?
• Како да се справите со конфликти и негативности?...

Нашиот успех како лидери зависи од способноста да се соочиме со предизвиците, да се справиме со луѓето со тежок карактер, да им препуштаме на вработените одговорност за нивните цели и задолженија, а во исто време да ги обучуваме и мотивираме, да се грижиме за нив и да ги решаваме појавените проблеми.
Разгледувајќи ги овие и многу други аспекти на лидерството, оваа книга нуди драгоцени и докажани стратегии што ни помагаат да напредуваме во нашата професија.

dale-carnegie

Дејл Карнеги

Дејл Карнеги, спелувано Карнагеј сѐ до 1922 - бил американски писател и лектор и развил курс за самоусовршување, трговски вештини, корпоративна обука, јавно говорење и меѓучовечки способности....

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил