Какви му се мислите на човека

Издавач: Издавачки центар ТРИ

ISBN: 9786082307992

Година на издавање: 2021

Број на страници: 190

Димензии: 42 см

Корица: softcover

На залиха
As low as 100  ден.
На залиха
На залиха

Краток опис

Светот е огледало на човековите мисли.

Популарното дело „Какви му се мислите на човека“ на Џејмс Ален е една од многуте негови книги за самопомош. Во неа тој ја разгледува неограничената моќ на мислите и нивното влијание врз нашиот живот: Како што не може да имате пријатен и удобен дом ако не дозволите чистиот воздух и сончевината да продрат во собите, така и силното тело и ведрото, среќно и спокојно лице ќе ги добиете само доколку слободно пуштите во умот да завладеат радосни мисли, добронамерност, ведрина и спокој.

Прекрасно напишана, проткаена со возвишени размисли, книгата се обидува да го постави „умот како господар“ кој ја поседува моќта да ни го обликува животот. На едноставен начин, со голема луцидност ни ги објаснува клучните начела што човек треба да ги следи за да ги промени околностите и да постигне радост, успех и спокојство. Мудар џебен прирачник, безвременска класика која е задолжително четиво за секој човек!

james-allen

Џејмс Ален

Џејмс Ален (28.11.1864 – 24.1.1864) е еден од првите автори на 20 век кој дал сериозна анализа на мотивацијата на личноста за остварување на нејзиниот внатрешен потенцијал. Роден во Лејчестер, би...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил