Остани позитивен со Марко Аурелиј

Издавач: Издавачки центар ТРИ

ISBN: 9786082308548

Број на страници: 142

Димензии: 20cm

Корица: softcover

На залиха
As low as 280  ден.
На залиха
На залиха

Краток опис

Што можам да сторам за да бидам среќен?

Како треба да се однесувам со другите?

Како помалку да се грижам?

Можам ли да останам позитивен и спокоен?

Овие се големи прашања што сите си ги поставуваме во одреден момент од животот. Но воопшто не е лесно да се најде соодветен и мудар одговор. Замислете си дека сите овие секојдневни прашања можете да му ги поставите на најголемиот стоички филозоф Марко Аурелиј. Оваа книга ви го овозможува тоа, зашто во неа ќе најдете:

- 79 прашања за животот

- 79 одговори од Марко Аурелиј приспособени на денешниот јазик

- поттикнувачки размисли за да го задржите позитивниот став во животот.

Кога работите течат совршено, оваа книга ќе ви помогне да го задржите духовниот мир. Но кога ќе тргнат наопаку – во семејството, љубовта, социјалните односи, работата – овие пораки ќе ви помогнат да им пристапите од поинаква перспектива и да ја издигнете својата свест. Само со таква свест ќе можете да се самосознаете и да стекнете храброст за надминување на проблемите и страдањето.

jana-capri

Јана Капри

Јана Капри е истакната шпанска авторка од областа на популарната психологија.

Магистер е по невролингвистичко програмирање (NLP). Знаењата што ги стекнала студирајќи, меѓу кои се посветување...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил