Пепелник во еден хотел во Скопје

Издавач: АНТОЛОГ

ISBN: 9786082433547

На залиха
As low as 300  ден.
На залиха
На залиха

Краток опис

Во „Пепелник во еден хотел во Скопје“ Жижек посегнува по утврдените мислења на современата наука, ги сопоставува со најактуелните настани и примери денес, а како резултат на тоа се кристализира едно специфично, остроумно и контроверзно множество ставови.

Книгава е збирка во која тој подведува пет свои есеи под парадоксот што го доживеал при еден престој во Скопје, а како таква таа истовремено претставува и неизбежна обиколка околу прашањата за љубовта, сексот, психоанализата, идеологијата, филмот, книжевноста, како и политичкото минато, сегашност и иднина.

Како сублимат на неговата мисла, „Пепелник во еден хотел во Скопје“ е неопходно четиво за критичкиот ум, крајпатен знак што води кон „пробивање“ на појавата и стигнување до срцевината на стварното.

slavoj-žižek

Славој Жижек

Славој Жижек (1949) е словенечки филозоф и несомнено еден  од највлијателните мислители на денешнината. Областа на неговиот интерес опфаќа (лакановска) психоанализа, културологија, фи...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил