Потестатизам

Издавач: ПАБЛИШЕР

ISBN: 978-608-4569-78-7

Година на издавање: 2018

Димензии: 140/210

На залиха
За само 250  ден. Регуларна цена 350  ден.  -100  ден.
На залиха
На залиха

Краток опис

Потестатизам просто трансцендира по сите основи. Големината на овој труд исходи од сета негова преизобилност на форми стилистички фигури литерарни пасажи и метафори философски увиди и мистички созерцанија. Ова не е вообичаен трактат за моќта каков-годе сакате во стерилно-пуританска еднострана смисла: историски социолошки политиколошки културолошки или пак дури и психоаналитички. Делото на Санџакоски може да биде сѐ од набројаното но и ништо од тоа...

Земајќи ја оваа книга в раце, читателот е внесен во дијалектичката напрегнатост условена од маркантно изострените ставови и контраставови. Стилот на пишување е ултрамодерен, па дури и постмодерен во актот на сопственото метафизичко насилство што го имплицира како форма на отпор.

Ристо Солунчев

 

kalistrat-zandzhakoski

Калистрат Санџакоски

Калистрат Санџакоски е роден во 1990 година, во Струга, во семејство на истакнати црковни интелектуалци и духовници. Поради тоа, духовната и интелектуалната клима карактеристична за семејството Санџ...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил