Романтичен егоист

Издавач: Издавачки центар ТРИ

ISBN: 978-608-230-320-8

Година на издавање: 2015

Димензии: .

На залиха
As low as 199  ден.
На залиха
На залиха

Краток опис

Фредерик Бегбеде е уште едно од „лошите деца“ на француската книжевност. Оскар Дифрен, зад кој го препознаваме книжевното алтер-его на Бегбеде, е 34-годишен писател кој, за да внесе страст во животот, својот дневник го води објавувајќи го по весници. Себеси се опишува како егоист, кукавица, циник и опседнат со секс – накусо, маж како сите други. И драма и комедија истовремено, во Романтичен егоист Бегбеде мошне вешто го користи ликот на Оскар за да проговори за сериозните нешта кои ни се навистина важни: љубовта и сексот, слободата и верноста, хедонизмот и строгоста, површноста на современото општество, тривилизацијата на љубовта. Романтичен егоист е забавен, смешен, контроверзен, роман кој ќе ве изнервира, насмее, но и замисли!

frederic-beigbeder

Фредерик Бегбеде

Фредерик Бегбеде е роден во 1965 година. Посетувал елитни училишта, а на 24-годишна возраст дипломирал на ценетата Школа за политички науки. Спротивно на очекувањата, не го продолжил школувањето, ту...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил