Сексот во љубовта

Издавач: ПАБЛИШЕР

Година на издавање: 2018

Димензии: 140 х 205

Нема на залиха

Краток опис

Ерик Берн врвен психотерапевт и основач на трансакциската анализа во оваа книга дава сеопфатен преглед на сексуалноста заснован врз серија негови предавања. Неговата способност сложените меѓусебните односи да ги изрази на едноставен начин ќе ви помогне да ја разберете поврзаноста на сексот и љубовта како два важни аспекта на човековите односи. • Која е функцијата на сексот во различните видови односи?

• Која е функцијата на сексот во различните видови односи? • Зошто сексот не е само секс? • Кога сексот е блискост, а кога станува игра, ритуал или повлекување? • Што зборува сексуалното однесување за нас како личности? • Која е улогата на сексот во психолошките игри? .

Тука нема да најдете девијантни изблици на сексуално однесување својствено за психијатриски третман, туку со доза на сатира се манифестира локалниот однос кон сексот и предрасудите во врска со него. Од времето кога е издадена, Сексот во љубовта ги детабуизира темите за љубовта и сексот, со што дава придонес кон сексуалната еманципација на интересен, структириран и квалитетен начин.

 

 

eric-bernt

Ерик Берн

Ерик Берн (1910–1970) е истакнат психијатар, основач на транскациската анализа и автор на многу бестселери. Завршил медицина на Универзитетот Мекгил. Стажирал во Њу Џерси; специјализирал психијатриј...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил