Асана, Пранајама, Мудра, Бандха

Издавач: Издавачки центар ТРИ

ISBN: 9789989187520

Година на издавање: 2014

Димензии: 140/210

На залиха
As low as 500  ден.
На залиха
На залиха

Краток опис

Асана Пранајама Мудра Бандха е  еден од најсистематските водичи за јога на денешнината. Од нејзиното прво објавување од страна на Бихарската школа за јога во 1969 г. препечатена е седумнаесет пати и преведена на многу јазици. Ова последно преработено издание е изготвено под водство на Свами Ниранјананда Сарасвати наследникот на Свами Сатјананда Сарасвати. Тоа е најважната прирачна книга што се користи во центрите и школите за јога ширум светот како стандарден учебник за учителите и учениците.

Овој сеопфатен водич дава јасни илустрации, постапни упатства, и детали за познавањето на чакрите. Го води учителот или јогинот од наједноставните до најнапредните вежби на системот на хата јогата. Даден е и терапевтски индекс за доктори и јога-терапевти, што ги вклучува најновите информации од истражувањата во областа на јогата.

Асана, Пранајама, Мудра, Бандха е вистински водич за сите оние што трагаат по својата космичка димензија.  

swami-satyananda-saraswati

Свами Сатјананда Сарасвати

Obsecro te, mea vita scribere......

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил