Емоционална интелигенција

Издавач: МАТИЦА МАКЕДОНСКА

ISBN: 9786081009620

Година на издавање: 2012

Број на страници: 508

Димензии: 21cm

Корица: softcover

Нема на залиха

Краток опис

Книгата „Емоционална интелигенција“ е преведена на многу јазици и доживува милионски тиражи. Во овој светски хит, надвор од трендовскиот жанр, авторот, анализирајќи ги предусловите за успех и среќа на човекот во современиот свет, емоционалната интелигенција (EI) ја става над рационалната (IQ). Темелејќи го сопствениот пристап врз бројни примери од истражувања спроведени со деца и возрасни, низ оваа обемна социолошка студија, целосно ја претставува EI како способност за: чувство кон другите и средината; реална проценка; контрола врз сопствените емоции; создавање добри меѓусебни односи... 

Оваа книга нуди решенија за проблеми со воспитувањето, школувањето, работењето, релациите, семејството... 

„Емоционална интелигенција“, на оние со ниско ниво на EI ќе им биде вистинско откритие, а оние пак, коишто се одликуваат со емоционални вештини ќе добијат потврда за нивното значење. 

Читајќи ја оваа книга ќе се уверите дека емоционалната писменост и емоционалната интелигенција се во директна корелација со квалитетот на животот и иднината. 

daniel-goleman

Даниел Големан

****...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил