Глуво време

Издавач: Издавачки центар ТРИ

ISBN: 9786082309002

Година на издавање: 2023

Број на страници: 80

Димензии: 20cm

Корица: softcover

На залиха
As low as 200  ден.
На залиха
На залиха

Краток опис

Во оваа современа и автентична поезија се воспева и се сака татковината, но таа не е родољубива во традиционалната смисла на зборот. Танчева-Златева мајсторски го пренесува она длабоко и вистинско патриотско чувство без притоа тој збор да звучи патетично и анахроно. Ја пресликува не толку убавата реалност во која живееме, и тоа не само од национален аспект, зашто знае дека патриотизмот не се само идеалите туку и секојдневното однесување на поединецот. Таа го свртува вниманието кон секој од нас и нè тера да се запрашаме каде сме ние во оваа реалност во која живееме, зашто: Ако не ние – кој? Ако не сега – кога?

Атина Цветаноска

violeta-tancheva-zlateva

Виолета Танчева–Златева

Виолета Танчева-Златева е поетеса, раскажувач, есеист, лектор. Родена е на 25 април 1968 г., во с. Бориево, Струмица. Дипломирала на Филолошкиот факултет во Скопје, на групата Југословенска книжевно...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил