Година без лето

Издавач: Издавачки центар ТРИ

ISBN: 978-608-230-315-4

Година на издавање: 2015

Димензии: 125/195

Нема на залиха

Краток опис

Насушно

 ...По толку песни напишани и години проживеани
уште недоумици ми ријат во душата
како слепи кутриња
во дедовата градина

Но на јасно сум барем за тебе
годино,
што те одземам од својата живејачка
што не те есапам ниту во случувањата
ниту во возраста
Зашто ми го одзеде летото
во кое мојот корен се напојува
со исконска југовина
За да може да ја продолжи
Нашата
приказна

violeta-tancheva-zlateva

Виолета Танчева–Златева

Виолета Танчева-Златева – поетеса, раскажувач. Родена на 25 април 1968 г., во с. Бориево, Струмица. Дипломирала на Филолошкиот факултет во Скопје, на групата Југословенска книжевност. Член е на Друш...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил