20 000 милји под морето

Издавач: КУЛТУРА

ISBN: 12159

Нема на залиха

Краток опис

Дваесет илјади мијли под морето е научно-фантастичен роман на францускиот писател Жил Верн од 1870. Во романот се раскажува за Капетан Немо и неговата подморница Наутилус. Овој роман е воведен како задолжителна лектира за учениците во седмо одделение.

jules-verne

Жил Верн

Жил Верн е роден на 8 февруари 1828 г. во Нант. Познат е како писател за деца и возрасни, но и како пионер на еден нов жанр – научната фантастика. Меѓу првите автори посветени на овој жанр бил токму Ве...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил