Патувам и истражувам

Издавач: Едука Мак

ISBN: 9786084951049

Година на издавање: 2021

Број на страници: 16

Димензии: 125/195

Корица: softcover

Нема на залиха

Краток опис

„ПАТУВАМ И ИСТРАЖУВАМ“ е едукативно–забавна сликовница - книга за деца, тематски поврзана со патување низ македонските позначајни туристички места, преку препознатливиот лик за децата - Супер Смешка. Содржината делува интерактивно кај најмалите со цел запознавање со убавините и знаменитостите на родниот крај, негувајќи ја љубовта кон својата татковина на сликовит и забавен начин. Со топол пристап оваа книга кореспондира со значајните литературни вредности. Kнигата има повеќе функции: информациско-воспитна, естетска, говорно-јазична и забавна функција.

eli-makazlieva

Ели Маказлиева

Ели Маказлиева е родена во Битола,поет, поет за деца, раскажувач,сопственик и уредник во издавачката куќа ЕДУКА МАК. Во Битола завршува основно и средно (гимназиско) образование. Високо образование ...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил