Руски народни приказни

Издавач: Македоника Литера

ISBN: 9786084614913

Број на страници: 254

Димензии: 21cm

Корица: softcover

Нема на залиха

Краток опис

Овој избор содржи 31 познати руски народни приказни, првенствено фантастични приказни, басни и битови приказни.

Светот на руските народни приказни е необичен и прекрасен, а при секоја средба со него впечатливи се волшебните фантазии на народниот раскажувач. Тие го воодушевуваат читателот – љубител на народните приказни, без оглед на возраста, младиот читател го учат на чесност и добрина, ја поттикнуваат мечтата, а со својата едукативност ја истакнуваат страната на доброто. За руските народни приказни е карактеристично што со векови е негувана традиција на прераскажување од многумина познати собирачи, фолклористи и писатели.

Книгата е богато илустрирана со цртежи со мотиви од руските народни приказни.

--unknown--

-- непознат автор --

Непознат автор...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил