Мемоари на една гејша

Издавач: Издавачки центар ТРИ

ISBN: 9786082300344

Година на издавање: 2011

Број на страници: 490

Димензии: 140X205

Корица: softcover

На залиха
As low as 199  ден.
На залиха
На залиха

Краток опис

Роман полн со подолги и пократки приказни што не дозволуваат да го затворите...Причина за славење... Ретко имате можност свет, и толку близок и толку познат, да ви биде евоциран со толку природна смелост...

Во незаборавната Сајури, Голден нашол срце и граѓа за приказна што е надвор од сите подробности.За восхит... Дело што го одзема здивот... Со текот на времето ќе сфатите дека големината на професионалната вештина на гејшата ќе ве наведе наполно да се чувствувате исто како нејзините муштерии, гладни за нејзината приказна.

Делумно историски роман, делумно бајка, делумно романса, Мемоари на една гејша не е само роман полн со добродушни портрети на жени туку и вешто набљудувана слика на еден необичен и во голема мера исчезнат свет...

Пред вас е еден импресивен и несекојдневен првенец.За одушевување... Извонредна вештина... Страници исполнети со моќно ехо што се однесува на секое време или на секоја култура.

Делумно историски роман, делумно бајка, делумно романса, ова не е само роман полн со добродушни портрети на жени, туку и вешто набљудувана слика на еден необичен, и во голема мера, исчезнат свет. Во ист миг ни се откриваат сјајот и бедата на еден далечен свет, темелите врз кои тој е изграден, сфаќањата и вредностите на една култура. Во тој утврден систем, се одвива една индивидуална судбина, животот на едно човечко суштество чии желби, радости и таги, забранета љубов и страдање се борат со санкциите и ограничувањата; и во таа неизвесна битка, гејшата Сајури настојува да го осмисли сопственото постоење, да ја достигне сопствената среќа. Толку далечна, а сепак толку блиска и дофатлива приказна.

ArturGolden

Артур Голден

АРТУР ГОЛДЕН е роден во Тенеси,САД. Се образовал на Универзитетот Харвард каде што добил диплома по историја на уметноста со специјализација на јапонската уметност. Во 1980 година се стекнува со диплом...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил