Менталниот склоп на детето

Издавач: АНТОЛОГ

ISBN: 9786082435367

Број на страници: 224

Димензии: 13x20

Корица: softcover

На залиха
As low as 450  ден.
На залиха
На залиха

Краток опис

Во оваа научно поткрепена, но истовремено и мошне практична книга, Даниел Џ. Сигел и Тина Пејн Брајсон ни нудат револуционерен пристап кон воспитувањето деца придружен со дванаесет стратегии што помагаат за здрав развој на детскиот мозок, а со тоа и поспокојни и посреќни деца. Како што објаснуваат авторите, „горниот мозок“, кој донесува одлуки и е одговорен за емоциите, е „во изградба“ сè до средината на дваесеттите години од животот, а особено кај малите деца, токму десната страна на мозокот и емоциите доминираат врз логиката на левата страна. Затоа не е ни чудно што децата приредуваат тантруми, се расправаат едни со други или молчат намуртени. Преку примената на овие откритија во секојдневното родителство, можете да ги претворите испадите, расправиите или стравовите во можност за интеграција на мозокот на вашето дете и негов растеж.

Во книгава ќе најдете и стратегии соодветни за возраста на детето, кои ќе ви помогнат при справување со секојдневните борби и предизвици, како и илустрации што ќе ви користат да му ги објасните овие концепти на вашето дете.

Менталниот склоп на детето ви покажува како да негувате здрав емоционален и интелектуален развој за вашите деца да живеат живот полн со урамнотеженост, смисла и поврзаност со другите.

daniel-j-siegel

Даниел Џ. Сигел

Даниел Џ. Сигел, доктор по медицина, има дипломирано на Медицинската школа на Харвард, ги има завршено постдипломските медицински студии на УКЛА, од областа на педијатријата и детската, адолесцентск...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил