Психологија на парите

500  ден.
На залиха
Само 2 останат/и
На залиха

Издавач: ПАБЛИШЕР

ISBN: 9786084892755

Година на издавање: 2021

На залиха

Краток опис

Умешноста со парите зависи многу повеќе од начинот на кој се однесувате отколку од вашата интелигенција. А однесувањето тешко се учи, што важи дури и за најпаметните луѓе.

Пари, инвестиции, лични финансии и деловни одлуки – сите се изучуваат како наука заснована врз математиката во која податоците и формулите прецизно го одредуваат следниот чекор. Но во вистинскиот живот луѓето не носат финансиски одлуки врз основа на табели, туку одлучуваат додека се на вечера или во соба за состаноци – а во тие одлуки се обединуваат нивното минато, индивидуалните гледишта на светот, нивното его, гордоста и личниот поттик.

Во „Психологија на парите“ докажаниот автор Морган Хаусел во 19 поглавја ги истражува невообичаените ставови што луѓето ги имаат кон парите и ги учи како подобро да го разберат едно од најважните животни прашања.

 

„Ретко кој може да напише книга за финансиите со таква јасна прецизност како Морган Хаусел.“

Даниел Х. Пинк

 

„Секој човек треба да има примерок од оваа книга.“

Џејмс Клир

 

„Ставовите на Хаусел погодуваат право во целта: ги изложуваат нештата што никогаш претходно не биле кажани, а истовремено имаат и смисла.“

Хауард Маркс

morgan-housel

Морган Хаусел

Морган Хаусел е современ бизнис-автор и докажан експерт за бихевиорално планирање на финансиите и инвестициската историја. Партнер е во „Колаборатив фанд“, фирма за ризичен капитал што ги поддржува ...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил