Спокојството е клучот

Издавач: АНТОЛОГ

ISBN: 9786082434308

Број на страници: 256

Димензии: 13×20

Корица: softcover

Нема на залиха

Краток опис

Како да постигнеме успех во еден свет во кој сè бега надвор од контрола и во кој често пати се соочуваме со непријатности?

Сите големи лидери, философи, уметници, спортисти и визионери имаат една заедничка карактеристика. Онаа што им овозможува да го скротат својот гнев. Да ја избегнат деконцентрацијата и да ги прошират своите хоризонти. Рајан Холидеј ја нарекува спокојство.

Тој се задржува на будистичката и на стоичката философија за да покаже зошто човек треба да се движи пополека за да ги оствари своите цели.

Што е спокојството? Зошто ни е потребно? Остварливи ли се успехот, напредокот и самоусовршувањето без оваа клучна состојба на умот?

Самата античка мисла е свесна дека секој човек се раѓа спокоен и дека многупати го доживува спокојството во текот на својот живот. Но оваа книга детално проучува како да се постигне тоа спокојство по желба, и не само да се постигне туку и да се задржи во себе.

Преку разглобување на трите вечни полиња: умот, телото и душата, Холидеј стигнува до главните одредишта на стоичката философија, спокојството и истрајноста, ги анализира и создава модерно четиво наменето за секој што се стреми кон лично усовршување и исклучителност.

ryan-holiday

Рајан Холидеј

Рајан Холидеј (1987) е американски маркетинг агент и писател. Автор е на десетина книги, меѓу кои „Егото е непријател“, „Од препрека до успех“, „Верувај ми, лажам“, „Животот на стоиците“, „Спокојствот...

Види повеќе

Коментари и оценки

Дадете ваше мислење
Само регистрирани купувачи можат да дадат мислење. Ве молиме најавете се или регистрирајте профил